BIKEPACKING

Bikepacking, een combinatie van 'backpacking' en 'biking', wint overal in Europa aan populariteit. Alsmaar meer avonturiers zoeken met de fiets naar ongerepte plekjes in de natuur waar ze de nacht kunnen doorbrengen. Tijdens een kampeertrip met je fiets ligt het avontuur letterlijk onder je wielen! We kruipen alvast even in het wiel van Bjorn De Vriese, Trisport Pharma ambassadeur en bikepacking-ervaringsdeskundige.

"Mijn grote voorliefde voor bikepacking is de laatste jaren gegroeid en meer bepaald uit een drang om met de fiets nieuwe streken te ontdekken en op deze manier twee passies te combineren, sport en avontuur. Grof gesteld is bikepacking 50 procent fietsen en 50 procent plantrekken en overleven.

Inmiddels heb ik een aantal hele leuke en straffe fietsreizen op de teller. Mijn allereerste trip ging van Herentals naar Alpe d’Huez in 7 dagen, een geweldige beleving en ik was meteen verkocht. Samen met Ward, mijn 'partner in crime' heb ik geïnvesteerd in kwalitatieve en praktische fietstassen en vrijwel onmiddellijk plannen gemaakt voor een volgende onderneming. Eén van die tochten die we niet snel zullen vergeten is ondermeer Bilbao - Lissabon. Op papier een zomers uitstapje, maar in de praktijk werden we getrakteerd op ellenlange dagen op de fiets in uiterst barre weersomstandigheden naar Spaanse en Portugese normen. In september 2019 ging het dan weer van Turijn naar Nice, een unsupported bikepacking trip van circa 700km, grotendeels offroad over ware Alpen cols. Alweer een unieke ervaring en een machtig parcours waar we gravel, stenen tot zelfs rotsblokken (hike-a-bike stukken) onder de wielen geschoven kregen. Afzien, dat zeker ook, maar vooral genieten.